Buurt-nieuws
 S T A T I O N
S T A T I O N
Archief-kopie
Station-archief.
Station191108
19-11 Krachtwijk 2008
Een bijzondere dag de 19e november, want we verwachtten nog geen twee dagen van te voren de 2e komst van minister Vogelaar. Het werd de kersverse minister van der Laan, tezamen met veel pers.  Cathelijne Dommerholt, voorzitter Buurtstation  heette de minister en wethouder Norder welkom  en gaf een overzicht van onze activiteiten en plannen.
Cathelijne overhandigde een exemplaar van  de door haar samengestelde brochure ‘naar een bloeiende stationsweg’, met dank aan het voorwerk van onze werkgroep ‘Bouw & Visie. Daarna was het aan mij om gespreksleider te spelen bij een gesprek tussen buurtbewoners, de minister en wethouder Norder. Wensen: meer voorzieningen voor  ouderen en naast activiteiten voor allochtone vrouwen ook activiteiten toegespitst op autochtone vrouwen. Welzijnsorganisatie Zebra heeft in elk geval plannen voor ouderen.
Bij zo’n gesprek kom je voor verrassingen te staan. Eeen buurtbewoonster vermoedde criminele opsplitsing van panden en een wazige rol daarbij van de verantwoordelijke WOM (wijk-ontwikkelings-maatschappij). WOM-directeur Theo Houdijk was aanwezig en sprak uiteraard de beschuldiging tegen.  Goed bericht: van zowel wethouders Norder als Staedion -in de persoon van Ernst Detering de handen van de minister schuddend- kreeg Buurtstation de toezegging bij het vinden van een nieuw onderkomen.
Want in april moeten we helaas uit huidige pand. Na het gesprek in dat pand gingen we aan de wandel. Links wordt Cathelijne door de pers gevraagd naar onze betrekkingen met de vorige minister van wonen & integratie. Die waren goed, maar diens opvolger heeft ook een eerste goede indruk gemaakt. Rechts: bezoek bij Maokkaanse bakker en bestuurslid Buurtstation Mohamed el Allaoui.
De wandeling voerde naar het Oranje Plein. Nabij het uitleen-centrum van speelgoed sprak minister van der Laan met Mark Bleeker van Drop Shot een badminton-project voor jongeren in de nabij gelegen sporthal.  Bij het vervolg van de wandeling passeerden we buurtcentrum Parada en raakte v.d. Laan in gesprek met GroenLinks wethouder Bert van Alphen.
Eind van de middag in het Limburg Stirum-huis. Met minister Klink er bij en een programma, eindigend in de ondertekening van een aanpak sociaal-economische gezondheidverschillen. Wat er voor moet zorgen dat we in de krachtwijken voortaan net zo lang mee gaan als in de andere wijken.