Buurt-nieuws
 S T A T I O N
S T A T I O N
Archief-kopie
Station-archief.
Net als overal in Nederland is het ook in de Haagse Stationsbuurt zomer. Normaal de periode waarin er weinig gebeurt en er eigenlijk geen nieuws hoort te zijn.  Maar de zeer actieve bewonersorganisatie ‘Buurtstation’ is ook in deze tijd niet helemaal tot stilstand gekomen. Mede dank zij Tony Blokdijk,ijverend voor een kinder-kunstcentrum in Siriname,  die van het pand aan de Stationsweg deels een galerie heeft gemaakt, maar door zijn voortdurende aanwezigheid van het pand ook onbedoeld een ontmoetingsplaats en vraagbaak heeft gemaakt.

Ondertussen hebben we ook voor 2009-2010 weer een nieuw bestuur. Op de foto voorgrond Maaike,  Cathelijne, Peter, Mark, Mohamed en op  de achtergrond Ellen, Madeleine en mijzelf.
Nog ontbrekend Aloush: op vakantie.  Een verzameling van  9 mensen met veel ideeën, maar dat is in de Stationsbuurt heel gewoon.  In het kader van participatie-project krachtwijken
overtrof de vloed van ideeën velen malen dat van andere en grotere krachtwijken.

Over het participatieproject gesproken: het ziet er naar uit dat de Stationsbuurt verrijkt wordt met ‘Carnavale’ een driedaags winterfeest, geinspireerd door de geschiedenis van Jut en Juul. De moordenaar Jut had in onze buurt toegeslagen en had geluk dat de doodstraf werd afgeschaft. Het volk vond echter dat zijn kop er af moest en dat weerspiegelt zich  tot op heden in de kermis-attractie ‘de Kop van Jut’.
Niet een initiatief van Buurtstation, maar wel belangrijk: de oprichting in juli van de bewonerscommissie de Ellips. Niet in het minst voor mijzelf, want het betreft een ellips-vormig complex waarin ikzelf ook woonachtig ben en een hoop te verbeteren valt. De intiatiefnemer Peter Vialle is overigens wel een toonaangevend lid van Buurtstation en de oprichtingsbijeenkomst werd vanzelfsprekend in het pand ‘Buurstation’ gehouden.
Zoals gezegd Buurtstation staat niet helemaal stil in de zomertijd en dat is ook letterlijk van toepassing. Elke zaterdag vindt in het Huijgenspark een sessie ‘Tai Chi’ genaamd, plaats en dat loopt door tot in september.
Overigens een samenwerkingsproject met welzijnsorganisatie ‘Zebra’ en ook de Boedistische tempel aan de Stationsweg is er bij betrokken. En wat als het slecht weer is? Dan gaat het -met enige moeite- gewoon door, maar dan in pand ‘Buurtstation’.

Naast mooi nieuws is er ook zorgelijk nieuws. De tijd nadert dat we ons vertrouwde pand uit moeten, zodat er gewerkt kan worden aan de fundering. Behalve ongemak betekent dat ook het einde van een periode dat we ‘om niet’ een pand tot onze beschikking hadden. Zonder verwerving van extra inkomsten zullen we veel gas terug moeten nemen. Een optie voor een (al dan niet tijdelijk) vervangende ruimte is een advocatenkantoor op het brede deel van de Stationsweg. Overigens te delen met andere
huurders. Onder: De twee ruimten waar Buurstation eventueel terecht zou kunnen.
Boven: Tony en Carla (secretariaat) genieten zonnige pauze.
Zomer in de Stationsbuurt
Zomer in de Stationsbuurt
Stat2_210709