Buurt-nieuws
 S T A T I O N
S T A T I O N
Archief-kopie
Station-archief.
Wandeling met de wethouder 10/10
Stadsdeelwethouder Wethouder Bert van Alphen (groenLinks) kwam 10 oktober voor een wijkwandeling aan in  het pand van Buurtstation. Net als vorig jaar en dat bood de gelegenheid om met bewoners, politie en ambtenaren van DSB en BSD  te kijken welke klachten inmiddels verholpen zijn. Dat geldt in elk geval niet de fontein op een binnen terrein van de Hogendorpstraat. Zie opmerking onderaan
Langs het Oranjeplein, waar de toegankelijkheid van rolstoelgebruikers een issue is.Een duidelijk zichtbaar zebra-pad (midden) is volgens wens er gekomen en de vorige keer  haveloze, met grafity  vervuilde hoekpanden (rechts) zien er nu keurig uit.
Nieuw opgenomen in onze verkenning: de Jan Blankwenstraat. Probleem is dat hier door wandel-speel gebied gefietst wordt, ondanks aangelegde belemmeringen. De hekje op de balkons nabij het Stationsplein zijn dringend aan vervanging  toe.
Ook nieuw route door de Kraijenhoffstraat., waar de gevels opgeknapt zouden kunnen worden en de brievenbussen weer bruikbaar. Alhoewel een test van Gary deze keer een positief resultaat gaf. Na de Kraijnhoffstraat een bezoek aan De Bazar, die verschillend gewaardeerd wordt, maar volgens sommigen een opfrisbeurt/ upgrading  kan gebruiken.
Om nog even terug te komen op de fontein van het binnenterrein van Hogendorpstraat: Lange tijd heb ik gehoord dat het herstel stuitte op het probleem dat eigenaarschap (Staedeon of gemeente) onduidelijk was. Nu hoorden we gisteren ineens dat het al cadeau aan “de bewoners” zou zijn gegeven, waardoor geen enkele organisatie meer verantwoordelijk zou zijn.  Voor Buurtstation is dat absoluut onaanvaardbaar. Als gemeente of corporatie cadeau’s wil uitdelen, zonder verantwoordelijkheid voor onderhoud dat moeten ze maar een bloemetje geven. Maar objecten op terreinen moeten er goed uit (blijven) zien.
De van Limburg Stirumstraat, aan de overkant  Parada.  Een u-vormig hofje heeft hinder van ongewenste bezoekers in de nacht uren, die daar een plas-gelegenheid zien.  Kunnen afsluiten is een wens, maar stuit naar verluid op bezwaren van de brandweer.
2

Stat2_111008