Buurt-nieuws
 S T A T I O N
S T A T I O N
Archief-kopie
Station-archief.
Toepasselijk bordje (‘Koninkrijk is veel gezeik’)▼
Maar vrijdag was geen dag voor zorgen over de toekomst van het koninkrijk. Het ging die dag om een feestelijk afsluiting, van het evenement , om te beginnen met muziek.
Aangevuld met kleurig uitgedoste, dansende jonge dames uit de overzeese rijksdelen. Het geheel ter compensatie van een optocht richting Haags Historische Museum, die volgens de gemeente te laat aangemeld was.
Bijgevolg was het alternatief van dans en muziek ook niet bij iedere buurtbewoner bekend, maar er kwamen toch nog heel wat kijken.
De organisatie was in handen van Stroom Den Haag i.s.m Stichting ArteSwa en Institutio Buena Bista. Onder: afsluitende woorden van Stroom-directeur Arno van Roosmalen.
Dagelijks aanwezig: David Bade en Nancy Hoffmann. David dankte ieder, inclusief Buurtstation voor de verleende medewerking.
Vorige pagina station in archief; zie linker marge van deze pagina.
Hoewel de historische uitgangspunten niet onbetwist zijn was dit voor Buurtstation  geen beletsel gastvrij  het pand ter ter beschikking te stellen. Vrijdag 27 juli  (foto onder) trof ik collega-bestuurders Koen en Ellen aan in bewondering (?) voor het het voltooide kunstwerk.
Onder het kunstwerk annex monument. De workshop zou een explosief karakter hebben en daar kan ik mij bij het eindproduct ook iets bij voorstellen. Als dit het uiteenvallen van het koninkrijk symboliseert is dat historisch in elk geval correct.
Kleurrijk evenement Huygenspark.
Juli 2007: Project nabeeld Willem II.
Een tijdelijk monument voor het koninkrijk (of wat daar van over is) aldus de brochure van de organisatie. Op de foto hieronder de jonge kunstenaars , die hier aan werkten op woensdag 25 juli.
Na al die inspanning gingen ze op een groepsfoto. Het monument zou een opgesierd paard worden, in verband met Willem II,  die (volgens de organisatie) aan de wieg van de grondwet zou hebben gestaan .
Station270707