wpa3a2d57a.png
wp0edfba83.png
wp4827aa9c.png
wp5c9e216e.png
wpd01099ed.png
Archief-kopie
wpf9a8e39a.png
wpf61f2972.png
wpf8d566d6.png
entree/home


Blogpagina’s
home 1home 2


wpa841723f.gif
wp9d8e84b5.gif
wp70272859.png

Clinton haalt al-Qaeda erbij om Obama te verslaan
7 januari 2008 22:17
DOVER - De Democratische senator Hillary Clinton heeft maandag de terreurorganisatie al-Qaeda naar voren geschoven in haar strijd tegen partijgenoot Barack Obama. Dat hebben verscheidene Amerikaanse media bericht.
Clinton hield een gehoor in de staat New Hampshire voor dat al-Qaeda de komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zeer goed zal volgen en dat het aanstellen van een relatief onervaren politicus als staatshoofd alleen al daarom een veiligheidsrisico is.

Groot-Brittannië

Clinton wees de Amerikanen op de (mislukte) aanslagen in Groot-Brittannië kort na het vertrek van premier Tony Blair vorig jaar.

Volgens de voormalige First Lady van de VS is zij in staat een mogelijk soortgelijke situatie na de komende machtswisseling in de VS het hoofd te bieden en Obama niet.

Geëmotioneerd

Clinton moest tijdens een andere campagnestop in New Hampshire maandag zichtbaar vechten tegen haar tranen. Ze raakte geëmotioneerd toen iemand haar vroeg hoe ze zich toch zo kranig weet te houden na de tegenslag in Iowa.

Clinton antwoordde dat deze 'niet eenvoudige' strijd voor haar 'niet alleen politiek maar ook vooral zeer persoonlijk' is.

De beelden van een aangedane Clinton zijn in de VS door alle omroepen verspreid.

 

08/12 Paniek bij Clinton?
Het kunnen  gewoon uitingen van seksisme zijn, afbeeldingen die je tegen komt en waarop Hillary als man in vrouwengedaante te zien is. In de Amerikaanse verkiezingen waarin zoveel nadruk ligt op persoonlijke aspecten kan echter zoiets tegen je werken.  Anderzijds zouden die toegedichte zogeheten mannelijke kenmerken veel Amerikanen kunnen overtuigen dat een stevig in de schoenen staande vrouw niet voor een man als president hoeft onder  te doen. Maar dan moeten tranen wel achterwege blijven bij tegenvallende peilingen. Vooral als je jezelf wilt profileren als de meest krachtige bestrijder van het terroristisch gevaar.

Clinton schetst zichzelf als de meer ervaren persoon, beter in staat om de bedreigingen van Al Quaida het hoofd te bieden. Maar ervaren zijn betekent ook genesteld zijn in een traditie waarin de Amerikaanse overheid veel spierballen en weinig nuchter verstand heeft getoond. Een traditie waarin tegen het terrorisme oorlogen begonnen zijn alsof de aanslagplegers onderdeel waren van staande legers en aangestuurd werden door regeringen. Met als gevolg dat weerzinwekkende  machten van de troon werden gestoten, veel Amerikaanse soldaten in body-bags van het front terugkwamen, maar de terreurcellen van Al Quaida nog een even groot probleem blijven.

Voor de bedreigingen van vandaag is een andere aanpak nodig en dat idee  lijkt mee te spelen in de voorkeur die Obama bij veel Democratische kiezers krijgt.  Koersen op verandering, ook op andere terreinen  lijkt nu een winnende strategie. Het zou verstandig zijn , maar niet gebruikelijk bij Amerikaanse verkiezingen, als Hillary in plaats van af te geven op haar rivaal,  veel meer nadruk op gaat leggen op inhoud en veranderingen die in de huidige tijd dringend gewenst zijn.
wpaff66f12.png